Jeffrey Masselink Fotografie

Fotograaf uit Doetinchem, Winterswijk e.o.

Over mij

Mijn naam is Jeffrey Masselink, ik ben 23 jaar, kom uit Winterswijk, woon in Doetinchem en ik hou niet van stil zitten. Mijn hobby’s zijn natúúrlijk fotograferen verder dieren, EHBO diensten draaien als vrijwilliger bij het Rode Kruis, daarnaast ken ik al 6 jaar lang Sinterklaas en zwarte Piet goed.😉 Ik heb de opleiding Dierverzorging afgerond. Ik werk 4 dagen in de week bij Welkoop, waarnaast ik 1 dag in de week naar school ga, voor de opleiding Manager Retail.

Hoe ik ben begonnen met fotograferen:

Fotografie leek me altijd al hartstikke leuk, totdat ik tweedehands een Canon EOS 40D body te koop zag staan. Deze heb ik toen gekocht. Dit vond ik zo ontzettend leuk, dat ik steeds meer ben gaan fotograferen, andere lenzen erbij heb gekocht, de beginnerscursus en de gevorderdencursus ben gaan volgen, uitjes met andere fotografiemaatjes ben gaan doen. In het begin “deed ik maar wat”, knopje hier, tandwieltje daar en ”de foto wordt donkerder of lichter”. Een (digitale) spiegelreflexcamera kan natuurlijk zoveel meer! Maar sinds de cursussen, weet ik hoe je iets instelt en vooral; waarom je iets doet / veranderd en wat voor gevolgen dit heeft op je foto. Toen ging ik opzoek naar een lichtsterke lens, met een diafragma van F2.8. Die was te koop samen met een Canon EOS 7D body, nadat ik de body specificaties heb opgezocht op internet, besloot ik dat deze het ging worden. Hier heb ik echter nog geen moment spijt van gehad, want wat een ontzettend fijn toestel is de Canon EOS 7D! Hij ligt lekker in de hand, is heerlijk snel en gezien het feit dat de knopjes op een voor mij logische plek zitten, kan ik hem steeds vaker “blind” bedienen (terwijl ik door de lens / zoeker kijk, zonder op het scherm te kijken, wat de instellingen zijn). Inmiddels heb ik nog een paar extra lenzen mogen verwelkomen in mijn collectie: de Canon 24-105mm F4 L en de Canon 70-200mm F4 L, in combinatie met de Canon 1.4 extender. Als tweede camerabody heb ik inmiddels de Fullframe Canon EOS 6D, deze voor de situaties met minder licht.

Wat fotografeer ik? Mijn hond in het bos, evenementen, festivals, concerten, diploma uitreikingen, gala’s, portretten etc. 

© 2021 Jeffrey Masselink Fotografie

Thema door Anders Norén